Valahogy már az elejétől az lebegett előttem, hogy női- és férfi nemi jelek fognak szerepleni a címlapon. Sok megközelítést leskicceltem papírra, valamiképp feszültséget sugalló képet akartam. Esetleg egy rácsot, amit sok jel egymásba kapcsolt összessége alkot, vagy néhány nagy jelet, melyeken kisebbek függenek. Esetleg egy jelekből álló szövetet, amit feszít szét, két egymásba akaszkodott jel. Ami végül lett – mert ez tetszett meg – kevéssé mutat feszültséget, hisz egy ponton már kihasadó rácsozatot mutat, s ezzel feszülés helyett sugall valami áttörés-szerűt. Legalábbis helyi szinten, hiszen a rendszer többi, nagyobb része zavartalanul éli mindennapjait.

A borító első változatain egy drótkerítést próbáltunk megjeleníteni, amire fel lettek volna fűzve a női és férfi jelek. Vagy egy jelekből álló rácsozatot. Sőt eleinte még (országalma-szimbólumként, az uralkodást jelképezve) kereszttel felfelé fordított női jelekkel kísérleteztem.

Eztán rajzolgattam, effekteket próbálgattam, és ami kialakult,  feleslegessé tette a drótkerítést.

Közben Kedvesem próbálgatta és küldözgette a változatokat. Beemelte az én grafikai megoldásom, közben megszerezte tetszésem a borító széléig kilógó, szakszóval “kifutóra helyezett” címhez is.

A  hajnalodó (vagy alkonyodó) fejléc alatti fő téma először még egy kék háttér fölé helyezkedett. Aztán a kék hátteret lányunk úgy ítélte, olyan, mintha ezek a jelek a víz alatt úszkálnának. Kipróbáltuk helyette a színspektrum narancssárgájának a kinyújtását, és éreztük, hogy jobb lett. Aztán már csak a betűkkel kellett kicsit matatni és ki is alakult a címlap, amire már azt mondhattuk: Tök jó!

Izgatottan várjuk a fogadtatását. Annál is inkább, mivel eddig csak laikus személőknek tetszett.  Az e-könyvekhez értő kontakt szerint nem ez a fajta borító ma a trendi, inkább töltsünk le egy kész fotót valamelyik adatbázisból, és azt illesszük a címlapra.

De mi vállaljuk a kockázatot a saját tervezésű és kivitelezésű borítónkkal. Majd ha a világ sok nyelvére lefordítva sok kiadó foglalkozik a könyvvel, majd akkor engedjük, hogy a grafikusaik valami trendit alkossanak. Addig ez a borító képviseli számunkra, és Nektek is a könyvet:

 

A címlap története

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vélemények a könyvről

… a nem is olyan távoli jövő egy teljesen elképzelhető alternatíváját tálalja

…bevallom, engem nagyon magával ragadott a modern matriarchátus gondolatkísérlete.

az utolsó 10%-nyi oldalon azt hiszem elfelejtettem levegőt venni

A világ logikusan felépített, kidolgozott és sokszor csak úgy félmondatokból kapunk olyan infókat róla, hogy a szőr feláll tőle.

Hogy őszinte legyek, nem értem, hogyan képes valaki elsőre ilyen regényt írni és ezt most jó értelemben mondom

1984+Szép új Világ + Kommunizmus 2.0 + Feminizmus + még néhány hasonló, és az eredmény máris 2221

A gépelés minden leütését élveztem.

Kállai Szilárdné Éva
írófeleség, önkéntes gépelő, kézirat-hallgató és béta-olvasó

Nagyon tetszett a könyv! Örülök, h van egy remek, új, magyar írónk!

Kovács Zoltán,
az első visszajelző e-könyv olvasó, Kolozsvár
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com