Az illusztrációkról: Az Amazon Liga logója

Az Amazon Liga a Matriarchátus minél teljes körűbb elterjesztését célzó, szövetségektől független nemzetközi mozgalom. Tagjai férfiak és nők is lehetnek. Üdvözlő jelszavuk, a “Több Matriarchátust!” egyaránt kifejezi a mindennapi élet minél teljesebb kitöltését a Matriarchátus eszményével és szabályaival, valamint a Matriarchátus világszerte totális elterjesztésének eszméjét.

Egyik első említésük Ryan Martinovich és Irina Stainhauser második találkozásakor:

Kik az Amazon Liga? Az irányzat, amiről mondta, hogy eltaposnák a normális emberek világát és a bécsi belvárost?

Jaj, annyira azért nem kell megijedni! Ilyesmit nem lehetne csak úgy megtenni. Kordában vannak ők tartva. A rendszerbe van építve a stabilitás. Csak mondtam, hogy vannak, akik jóval vehemensebbek az átlagnál. Biztos maguknál is vannak harciasabbak.

Irinát láthatólag nem hagyta békén a fantáziája: – De mégis kik? Valami felfegyverzett flúgos tyúkok?

Nem felfegyverzettek és nem csak tyúkok, kakasok is. Egy politikai színezetű társadalmi mozgalom, ami a matriarchátus harciasabb terjeszkedésének jelképéül választotta az Amazon Liga nevet. Elhivatott férfiak is bőven vannak köztük, de többségében talán inkább nők. Van szélső-feminista szárnyuk is, na ott csak nőcik vannak. De ne aggódjon! Szélsőséges jelenségek mindig vannak, voltak lesznek. De a Matriarchátus, ahogy van, épp elég nagy erő ahhoz, hogy ezek ne érintsék, és békében élvezze a hatalmát, és jólétét. Nincs széles igény a tagságban az ilyen agresszívabb fellépésre.

Jól van. Amúgy maga, mint nagy Matriarchátus-kedvelő is tagja ennek az izének?

Nem, dehogy, nem. Ez nem elvárás a nagydoyeni titkári pozícióhoz, sem másikhoz. Pont ezért is mondtam, hogy ne aggódjon. Vannak, akik azt hiszik, hogy a jó pozíciók eléréséhez belépő a Liga-tagság, csak mert mostanában több tagjuk tűnt fel itt-ott magas rangban, de én azt mondom, ezzel nem kell foglalkozni. A szabályok betartását nekik is tisztelniük kell.

Az Amazon Liga logója egyszerre tartalmazza az egymásra írt A és L kezdőbetűket, valamint a belőlük formált, előre és felfelé mutató talpas nyilak által tükrözi a stabil alapon álló, progresszív, előre és felfelé irányuló törekvést a Matriarchátus elterjesztése és hegemóniája érdekében. Mindezekre tekintettel a Liga-tagok szerte a matriarchata szövetségekben büszkén viselik jelvényüket, s fognak össze társaikkal az Ügy érdeklében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.